Altea estará present, un any més, en la Fira Alicante Gastronómica, que tindrà lloc del 3 al 6 d’octubre en el recinte firal IFA, i comptarà amb un estand en la zona Saborea Costa Blanca, situada en el pavelló 2, juntament amb altres municipis de la Costa Blanca. Com a novetat, Altea presentarà el nou fullet de gastronomia “Cuina d’aprofitament”, amb receptes dels restaurants El Cantó del Palasiet i Bon Vent i amb il·lustracions de l’artista alteana Teresa Such. Projecte emmarcat en les accions realitzades per a l’obtenció d’una nova certificació en l’Oficina de Turisme d’Altea: la marca S de Sostenibilitat Turística.
Enguany, l’associació AHEA ha designat que siguen els dos establiments guanyadors de les jornades gastronòmiques “La cuina alteana” els que representen a la cuina alteana a Alicante Gastronómica, Xef Pirata i Bon Vent.
Els dies i els horaris dels showcookings, en l’espai “Saborea Costa Blanca – Cuina Central Costa Blanca”, són el divendres 3 d’octubre a les 14.00 h amb el restaurant el Xef Pirata i el diumenge 5 d’octubre a les 14.45 h amb el Bon Vent.
Dos seran els plats que realitzarà el Xef Pirata: verat en salaó, herbes i fenoll, i fals steak tàrtar sobre coca casolana.
Per part seua, el diumenge 5 d’octubre, el restaurant Bon Vent presentarà els següents plats: Cassola de mars, Memòries de platja -pedra de espencat amb capellà- i robí de llevant -tàrtar de tonyina roja-.
60 comensals podran degustar els plats preparats pels dos restaurant.
Com a regidora de Turisme, Xelo González convida a visitar la fira i recorda que “la gastronomia és un agent identificador destacat i Altea es caracteritza per tindre una rica i variada cuina en tots els seus àmbits i estils”.












